042 - 453 33 30
3000+ produkter
Frakt från 39 SEK
Upp till 5 års garanti
AAA sedan 2018
Trygg e-handel

Glowstrip (500 cm - Kristallgrön)

Ledson
Art nr: 40500155

✔ 500cm lång med kristallgrönt ljus
✔ Tunn & böjbar med diskret ljus - perfekt inuti bilen!
✔ Avkortningsbar till exakt den längd som du önskar

I lager

Exkl. moms: 168,80 SEK / Styck Inkl. moms: 211,00 SEK / Styck

Frakt från 39 SEK ✔ Snabb leverans (1-2 dagar)

Produktbeskrivning

Detaljer

Ge ditt fordon en häftig makeover med en obruten linje av mjukt ljus: Perfekt till att "styla" interiören! Detta är inte LED utan istället elektroluminiscens (kallas även el wire) vilket ger ett diskret och supersnyggt ljussken. Finns i längder upp till 5 meter och hela 10 snygga färger!

Vad behövs för att den ska fungera?
För att kunna tända din Glowstrip behöver du en driver som finns i 12V (personbilar) med cigg-plugg och utan cigg-plugg och 24V (lastbilar) med cigg-plugg och utan ciggplugg. Med ciggplugg får Glowstrip ström från cigarettuttaget, utan ciggplugg får man ta ström från andra delar av bilen (t.ex. direkt från tändningen, från fordonets batteri osv). Vi har även en batteridriven driver som drivs på två vanliga AA-batterier (med denna kan man även ställa in långsamt blinkande och snabbt blinkande mönster).

Vad är Glowstrip (elektroluminiscens)?
Glowstrip är en mycket böjbar, tunn list (mer exakt en fosforbelagd koppartråd) som ger ett effektfullt, obrutet ljus över hela listen. Ljuskällan kallas för "Elektroluminiscens" och den uppstår då materialet genomkorsas av den elektriska ström som Drivern ger. Det skiljer sig från normal ljusutstrålning till följd av värme eller från kemikalier. Denna teknik är vanlig som bakgrundsbelysning för LCD:er, intrumentpanel i bilen eller batteridrivna armbandsur och termometrar.

Ljuset från vår Glowstrip är diskret (syns tydligt i mörker men bländar och stör inte förare och passagerare) och är därför utmärkt som interiörbelysning till bilar, lastbilar och andra fordon. 

Montering och placering
Listen är extremt tunn i "monteringsdelen" (den del av listen som man trycker in i springan) och detta gör den oerhört smidig att montera i springor mellan olika delar av interiören, så som säten, mugghållare, ljudanläggning osv. Vår Glowstrip är därtill väldigt böjbar i samtliga riktningar och kan därför enkelt klämmas in i runda svängar i t.ex. dörrar eller taket.

Ljusstyrka
Ljuset är svagare jämfört med en traditionell LED-strip, vilket gör att det knappt syns i fullt dagsljus. Det är när det blir lite mörkare som dess kraft träder igång med ett mjukt, stämningsgivande sken.

Korta ner?
Listen går att korta ner med kirurgisk precision (om man önskar det) - med andra ord är det inga begränsningar var någonstans man kan korta ner som det i vanliga fall finns med LED-lister. Anpassa din Glowstrip till precis dina mått och ändamål! OBS: 300 cm och 500 cm går att dela en gång och använda båda bitarna då det medföljer en extra kontakt till dessa Glowstrip-längder. 100 och 200 cm går att korta ner men den del man kapar bort går inte att använda igen (inga extra kontakter medföljer)!

Rekommenderad maxlängd per driver
Med en 2-vägskoppling och 4-vägskoppling går det att få mer än 5 meter Glowstrip totalt på en Driver. Men, vi rekommenderar att man maximalt kopplar på 5 meter Glowstrip totalt per driver. Det är tekniskt möjligt att ha längre sträckor men ljusstyrkan blir då sämre ju längre strip man har. Önskar man mer än 5 meter är alltså vår rekommendation att utöka med fler Drivers.

 

Mer information

Mer information

Vikt 0.0730
Tillverkare Ledson
Levereras Styck
Färg Kristallgrön
Längd 500 cm

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Glowstrip (500 cm - Kristallgrön)

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Helhetsbetyg