042 - 453 33 30
3000+ produkter
Frakt från 39 SEK
Upp till 5 års garanti
AAA sedan 2018
Trygg e-handel

LEDSON LED strålkastarlampa 11G Xtreme SINGELKIT (H7)

Ledson
Art nr: 307721

✔ 11G Xtreme Singelkit - Sockel H7
✔ En lampa som är utmärkt till t.ex. extraljus & MC!
✔ 2500 lumen, mindre storlek, 3 års garanti

I lager

Exkl. moms: 463,20 SEK / Styck Inkl. moms: 579,00 SEK / Styck

Frakt från 39 SEK ✔ Snabb leverans (1-2 dagar)

Produktbeskrivning

Detaljer

11G Xtreme singelkit - Vår absolut starkaste LED-strålkastarlampa!

Ju bättre och längre bort du ser, desto mer reaktionstid får du och körningen blir säkrare för dig och dina medpassagerare. Dessutom är det mindre ansträngande för dig när du ser kurvorna och vägskyltarna åtskilliga sekunder tidigare och med en bättre skärpa! Vi är oerhört beroende av ljuset från våra strålkastare vilket gör att när du väl upplever styrkan med LED-ljus så infaller samma känsla som när du byter från en äldre till en nyare bil (man vill aldrig någonsin byta tillbaka)

Låt inte mörkret segra - kör med självförtroende med våra 11G Xtreme! Dubbel ljusstyrka jämfört med traditionella halogenlampor och med hela 3 års garanti. Starkt & tryggt för bilen och dig!

 

Kundrecensioner: 

"Har alltid förordat xenon men det här 11g Xtreme är otroligt bra, kommer inte att gå tillbaka till xenon. Helt klart godkänt i jämnförelse med orginal ”Matrix” Led." Betyg 5/5

"Skillnaden i närområdet är enorm jämfört med standard halogenlamporna. Man ska ju ha klart för sig att dessa lampor inte ersätter extraljuset, men om bilen har hyfsat bra helljusbild med halogenlampa så är den här lampan ett klart lyft. Jag är i alla fall supernöjd med resultatet!" Betyg 5/5

"Har alltid haft xenon som val för helljus. Efter jag köpte detta LED-ljus så kommer jag aldrig köra xenon igen. Rekommenderar stark detta ljus!" Betyg 5/5

 

Vanliga frågor och svar

 

Går det att byta ut de vanliga lamporna mot de här?

Svar: Ja, det är meningen! Om det inte är Xenon eller LED på bilens lampor som du vill byta ut, så går det utmärkt! Tanken är just att man ska byta ut från standard halogenlampor mot de mer överlägsna LED och får alla dess fördelar. Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt, de tillhör dock undantagen. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 


 

Är den svåra att montera? 

Svar: Nej, det är Plug & Play och väldigt simpelt!

 1. Ta ut din gamla halogenlampor
 2. Ta av lamphållaren från LED-lampan och fäst i strålkastaren
 3. För sedan igenom LED-strålkastarlampan och vrid tills pilen på lampan "möter" pilen på lamphållaren
 4. Koppla ihop lampan med drivdonet/ballasten och göm undan drivdonet i t.ex. lykthuset bakom lampan
 5. Koppla sedan drivdonet med bilens ordinarie kontaktstycke
 6. Njut nu av dina nya LED-strålkastarlampa - installationen är färdig! 

 

Hur blir ljusbilden? 

Svar: Ljusbilden ska självklart bli som en ordinarie ljusbild men förstärkt. Ibland kan man få vrida lampan något för att finjustera ljusbilden efter montering. Lämpligt är att göra detta mot en vägg så att man tydligt ser "vad som händer" med ljusbilden när man vrider lampan tills önskad ljusbild hittas. 


 

Hur stort är drivdonet/ballasten? Får det plats i lamphuset?

Svar: Drivdonet placeras inuti lykthuset bakom lampan, ingen kabeldragning behövs. Drivdonet är mindre än en xenonballast.  


 

Är den godkänd? 

Svar: Nej, lampan är inte E-märkt och vi kan därför enbart rekommendera den till helljus och extraljus, offroad-körning samt terrängfordon.  


  

Kan jag skicka tillbaka lampan om jag inte är nöjd med den?

Svar: Absolut kan du det! Om lampan är i nyskick och du har sparat förpackningen så går det utmärkt att göra ett återköp (retur med pengarna tillbaka) till oss. Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på samtliga av våra produkter.


 

Hur är det med värmen i lamphuset?

Svar: Eftersom 11G Xtreme LED drar mellan 15-35W (beroende på sockel) och en standard halogenlampa drar 55W så blir också värmeutvecklingen betydligt mindre för dessa LED-lampor. Värme är därför inget problem.


 

LED i extraljuset
11G Xtreme singelkit är perfekt till extraljus då de säljs styckvis och har bäst prestanda utav våra LED-strålkastarlampor

LED i helljuset?
Vi rekommenderar våra 11G Xtreme enbart till helljus eller till off-road/arbetsfordon (typ skoter, traktor, fyrhjuling och dylikt). Detta på grund av att deras enorma ljusstyrka ger en alltför stark och förvrängd ljusbild i halvljus i vanliga transport-fordon.

Projektorlins?
OBS: 11G Xtreme fungerar utmärkt även till projektorlins, även om vi första hand rekommenderar våra LEDSON LED strålkastarlampor för Projektorlins (6000K)till den typen av strålkastare.

LED i halvljuset?
Vill man ha LED i halvljuset eller en lite mer "lagom" stark LED-strålkastarlampa rekommenderar vi istället våra LED strålkastarlampor 9G.

Produkten har ej godkännande för användande i trafik. Därför kan vi ej rekommendera att de används till halvljus eller dimljus. 

 

Egenskaper:

 • Mindre i storlek än våra 9G tack vare att den är kyld med fläkt och inte enbart kylfläns
 • Rekommenderas främst till helljus eller extraljus och fungerar även till projektorlins
 • EMC-säkrad
 • 6000K färgtemperatur (xenonvit)
 • En lampa med en ballast/drivdon
 • 2500 lumen ljusstyrka per styck
 • Canbus-säkrade (ger inga felkoder i fordonet)
 • 9-32V (bilar och lastbilar)
 • CREE XHP50 LED-chip
 • Motsvarar 75W
 • Omedelbar upptändning
 • 3 års garanti

 

11G Xtreme jämfört med 9G LED-strålkastarlampor

9G skjuter ut 4500 lumen ljusstyrka per par medan 11G Xtreme skjuter ut 5000 lumen per par. Vidare är 11G-lampan kyld med en fläkt medan 9G är passivt kyld med en kylfläns (11G Xtreme är därför också mindre och lättare att montera än 9G). Hållbarheten är därför teoretiskt sett bättre för en 9G lampa jämför med en 11G Xtreme.

Vill man ha maximal ljusstyrka i sitt helljus eller arbetsfordon (skoter, traktor, 4-hjuling) så rekommenderar vi 11G Xtreme. I fordon där LED ska sitta i halvljus anser vi 9G vara lämpligare.

 

Fördelar jämfört med halogen:

✔ Upp till dubbelt så starkt ljus
✔ Lägre strömförbrukning
✔ Längre livslängd

Fördelar jämfört med xenon:

✔ Snabbare upptändningstid (tänds direkt)
✔ Lägre strömförbrukning
✔ Längre livslängd

Att tänka på:

Motstånd (canbus lampvarning)

Lampan har en inbyggd resistor som neutraliserar varningssystemet för trasig glödlampa men kan vid få undantag ändå inte vara tillräcklig. Detta kan då kompletteras med effektmotstånd för att öka belastningen ytterliggare:

1221 - H1, H3, H4, H13, HB1, HB5
122172 - H8, H9, H11
122174 - HB3, HB4
122177 - H7

Läs mer om hur Canbus - Ljusövervakningssystem fungerar, här!

Mer information

Mer information

Vikt 0.2230
Tillverkare Ledson
Levereras Styck
Sockel H7

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: LEDSON LED strålkastarlampa 11G Xtreme SINGELKIT (H7)

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Helhetsbetyg