042 - 453 33 30
3000+ produkter
Frakt från 39 SEK
Upp till 5 års garanti
AAA sedan 2018
Trygg e-handel

LEDSON LED strålkastarlampa 11G Xtreme Focus (Singelkit, H7)

Ledson
Art nr: 307761

✔ Uppgradera till fokuserat, vitt ljus med 100% optimal ljusbild 
✔ Intensiv ljusstyrka där den behövs - på vägen
✔ Singelkit, sockel H7

I lager

Exkl. moms: 463,20 SEK / Styck Inkl. moms: 579,00 SEK / Styck
CANBUS
9-32 V

Frakt från 39 SEK ✔ Snabb leverans (1-2 dagar)

Produktbeskrivning

Detaljer

11G Xtreme Focus (singelkit) - "Koncentrerad styrka, optimal ljusbild"

 Nyhet september 2018

 

En uppgradering du inte ångrar

När du får uppleva den dagsljuslika effekten av att byta till LED Xtreme Focus så kommer du inte att vilja ha något annat! Ju mer ljus på vägen du får, desto bättre och säkrare förare blir du. Din reaktionsförmåga förbättras samtidigt som du kan slappna av, behålla mer värdefull energi och känna en minskad trötthet.

 

Du har självsäkerheten och kontrollen

Xtreme Focus är designade för att ge en ljusbild (den delen av vägen som får ljus) som är optimal och därmed inte bländar övrig trafik eller "försvinner" mot oönskat håll (upp i himlen t.ex.) till absolut ingen nytta. Lampornas 6 x ZES LED chip som avger 4500 lumen koncentreras till där du behöver styrkan som allra mest.

 

En modern look med attraktionskraft

Förutom att få ett fordon med starkare ljusstyrka så uppgraderar du även dig från ett gult, slitet ljus till modernt, vitt ljus på 6000 Kelvin. Bli inte förvånad om andra uppmärksammar att bilen som helhet ser snyggare ut!

 

Xtreme Focus har inga ballaster, därför behöver du inte dedikera plats åt dessa i motorutrymmet. Det blir en enklare installation jämfört med andra LED-strålkastarlampor. De är också EMC-avskärmade och Canbus-säkrade vilket innebär att de inte stör ut radion och inte ger varningar om trasig lampa i fordonet i de fall fordonet har system för lampvarning (observera att vissa, känsliga fordon kan larma ändå och man får då komplettera med motstånd. Se mer om detta längre ner)

Kommer med hela 3 års garanti för att du ska vara nöjd under en lång tid framöver! 

 

Vanliga frågor och svar

 

Går det att byta ut de vanliga lamporna mot de här?

Svar: Ja, det är meningen! Om det inte är Xenon eller LED på bilens lampor som du vill byta ut, så går det utmärkt! Tanken är just att man ska byta ut från standard halogenlampor mot de mer överlägsna LED och får alla dess fördelar. 

Till vissa bilmodeller kan det behövas separata lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt. Kontrollera först hur dina halogenlampor är fastsatta på bilen - sitter din befintliga halogenlampa med en separat lamphållare - måste du även beställa en lamphållare som är avsedd för LED-konvertering. Läs mer om våra lamphållare längst ner på denna sida. 


 

Passar 11G-lamporna på min bil? 

Svar: Detta är en av de vanligaste frågorna vi får. Svaret vi ger är att om det inte är xenon eller LED på lamporna man vill byta ut så är det enda säkra sättet att få reda på det att helt enkelt köpa och prova. 30 dagars öppet köp gör att du tryggt kan skicka tillbaka lamporna utan några frågor ställda och få dina pengar åter! Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 

 


 

Måste jag ha canbus system för att det ska fungera ?

Svar: Nej, dessa lampor fungerar både på bilar med canbus och bilar utan canbus. Har du inte canbus på din bil så är det desto bättre eftersom den då omöjligen kan larma om trasig lampa. Har du canbus lampvarningssystem, så har dessa lampor inbyggda motstånd som ska förhindra dessa varningar (som uppstår eftersom LED drar mindre ström än halogen och bilen därför tror att en lampa är sönder vid byte till LED).


 

 Är de svåra att montera? 

Svar: Nej, det är Plug & Play och väldigt simpelt!

 1. Ta ut dina gamla halogenlampor
 2. Ta av lamphållaren från LED-lampan och fäst i strålkastaren
 3. För sedan igenom LED-strålkastarlampan och vrid tills pilen på lampan "möter" pilen på lamphållaren
 4. Koppla ihop lampan med bilens ordinarie kontaktstycke
 5. Njut nu av dina nya LED-strålkastarlampor - installationen är färdig! 

 

Hur blir ljusbilden? 

Svar: Ljusbilden ska självklart bli som en ordinarie ljusbild men förstärkt. Ibland kan man få vrida lampan något för att finjustera ljusbilden efter montering. Lämpligt är att göra detta mot en vägg så att man tydligt ser "vad som händer" med ljusbilden när man vrider lampan tills önskad ljusbild hittas. Xtreme Focus är därtill designade just för att ge den optimala ljusbild utan spilljus eller bländning.


 

Hur stort är drivdonet/ballasten? Får det plats i lamphuset?

Svar: Xtreme Focus har ingen ballast och därför behöver man inte bekymra sig om att dedikera plats åt denna.


 

Är de godkända? 

Svar: Nej, lamporna är inte E-märkta och vi kan därför enbart rekommendera dessa till helljus och offroad-körning samt terrängfordon.  


 

Vilken sockel/lamptyp har jag på min bil? 

Svar: Det finns olika sätt att ta reda på detta:

 • Vår Lampguide kan ge svar med en viss reservation för att det inte behöver vara 100% korrekt utan bör ses enbart som en fingervisning
 • Bilens instruktionsbok brukar ofta berätta sockel för halvljus och helljus
 • Man kan också ta ut en av lamporna ur strålkastaren, ofta står det antingen typ av lampa eller ett nummer man kan Googla på för att få fram rätt sockel/lamptyp 
 • Det går självklart bra att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig hitta rätt lampa! 042 453 33 30, info@diodhuset.se eller chatfunktionen här på hemsidan

 

Kan jag skicka tillbaka lamporna om jag inte är nöjd med dom?

Svar: Absolut kan du det! Om lamporna är i nyskick och du har sparat förpackningen så går det utmärkt att göra ett återköp (retur med pengarna tillbaka) till oss. Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på samtliga av våra produkter.


 

Funkar dessa om man har projektorlins?

Svar: Ja de fungerar både i öppen reflektor och i strålkastare med projektorlins. Men, vi rekommenderar ändå i första hand våra LED strålkastarlampor för projektorlins om det är den typen av strålkastare man har på bilen. De lamporna är helt enkelt bättre avsedda för projektorlins.


 

Hur är det med värmen i lamphuset?

Svar: Eftersom 11G Xtreme LED drar mellan 15-35W (beroende på sockel) och en standard halogenlampa drar 55W så blir också värmeutvecklingen betydligt mindre för dessa LED-lampor. Värme är därför inget problem.


 

 Vilka LED-lampor ska man välja?

 • LED i helljuset?
  Vi rekommenderar våra 11G Xtreme Focus enbart till helljus eller till off-road/arbetsfordon (typ skoter, traktor, fyrhjuling och dylikt). Detta på grund av att deras enorma ljusstyrka ger en alltför stark och förvrängd ljusbild i halvljus i vanliga transport-fordon. 
 • LED i halvljuset?
  Vill man ha LED i halvljuset eller en lite mer "lagom" stark LED-strålkastarlampa rekommenderar vi istället våra LED strålkastarlampor 9G. 
 • LED i extraljus?
  Dessa fungerar mycket bra i extraljus tack vare sin styrka och storlek. 11G Xtreme Focus med sockel D2Y är perfekt att använda till att LED-konvertera NBB 225 med LED-positionsljus (både pencil eller fjärr).

 

 

Produkten har ej godkännande för användande i trafik. Därför kan vi ej rekommendera att de används till halvljus eller dimljus. 

 

11G Xtreme Focus singelkit - detaljerad information

 • Mindre i storlek än våra 9G tack vare att de är kylda med fläkt och inte enbart kylfläns
 • Rekommenderas främst till helljus eller extraljus
 • EMC-säkrade
 • 6000K färgtemperatur (xenonvit)
 • En lampa (singelkit)
 • 2250 lumen ljusstyrka per lampa
 • Canbus-säkrade (ger inga felkoder i fordonet)
 • 9-32V (bilar och lastbilar)
 • Lumiled ZES LED chip x 6
 • Motsvarar 75W
 • Omedelbar upptändning
 • 3 års garanti

 

 

Fördelar jämfört med halogen:

✔ Upp till dubbelt så starkt ljus
✔ Lägre strömförbrukning
✔ Längre livslängd

Fördelar jämfört med xenon:

✔ Snabbare upptändningstid (tänds direkt)
✔ Lägre strömförbrukning
✔ Längre livslängd

Att tänka på 

Motstånd (canbus lampvarning)

Lampan har en inbyggd resistor som neutraliserar varningssystemet för trasig glödlampa men kan vid få undantag ändå inte vara tillräcklig. Detta kan då kompletteras med effektmotstånd för att öka belastningen ytterliggare:

780032 - H1, H3, H7
780033 - H4, H13, HB1, HB5
780030 - HB3, HB4, H10
780031 - H8, H9, H11

Läs mer om hur Canbus - Ljusövervakningssystem fungerar, här!

 

Lamphållare (i vissa fall för att kunna fästa lampan)

Vissa bilmodeller är tillverkade med antingen en separat lamphållare eller en lamphållare med strömförsörjning i samma enhet. LED-konverteringslampor passar då inte direkt i originalsockeln p.g.a. kablar som sitter direkt i LED-lampan. Lampan går därför inte att fästa på ett bra sätt. Våra lamphållare är specialanpassade just för att kunna fästa LED-lampor även på fordon med detta problem.

Gå vidare till våra lamphållare

Bilden nedan visar lampfäste och strömförsörjning i samma enhet, har dina strålkastare detta så behöver du två st lamphållare!

lamphallare

Mer information

Mer information

Vikt 0.1100
Tillverkare Ledson
Levereras Styck
Färg 6000K
Sockel H7
Ljuskälla LED
Antal dioder 6 st
E-märkning Nej
Funktion Halvljus, Helljus
För bilar med ljusövervakning Ja
Spänning 9-32 V
Upptändningstid, kall till full styrka Direkt
Garanti 36 Månader

Recensioner

Kundrecensioner (1)

Grymt bra ljus!Recension av Mattias
Helhetsbetyg
Monterade denna lampa i halvljuset på min motorcykel, en Bmw K1300s.
Inga problem med monteringen, fick plats utan bekymmer. Inte svårare att montera än att byta en vanlig halogenlampa.
Ingen lampvarning i displayen. (k1300s är väldigt känsliga på denna punkt)
Ljusbilden blev korrekt och kan justeras genom att vrida lampan i sin sockel vid behov.
Blev ett vitt rent ljus och mycket av det, grymt bra!
Det vitare ljuset kommer även höja säkerheten på vägen då andra trafikanter reagerar mer på ljuset pga dess skarpa vita ton.

Mycket nöjd med den, då jag bara haft den en dag vet jag inget om livslängden men den var stabilt byggd och gav intryck av bra kvalitet i material och utformning. (Skrevs den 2018-10-26)

Skriv din egen recension

Du recenserar: LEDSON LED strålkastarlampa 11G Xtreme Focus (Singelkit, H7)

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Helhetsbetyg