Extraljus

Extraljus

Det är mycket viktigt att vara synlig när du backar. Investera i backljus som håller länge - byt ut lampan mot en LED-lampa i stället! Den håller länge och är ett effektivt och energisnålt alternativ. Våra LED-lampor för backljus är också kraftfullare än originallampan, vilket är perfekt för dig som vill ha mer ljus. Ett bra backljus ger dig både mer och bättre synlighet bakåt, samt att det gör det mycket lättare för dig att manövrera och backa ditt fordon i mörkret. Det är också viktigt att andra kan se dig ordentligt när du backar, särskilt på trafikerade, biltäta gator.. 

Backljus för din bil 

En bra backljus ger dig både mer och bättre sikt bakåt. Det viktigt att andra kan se dig ordentligt när du backar, och det finns några olika backljus att välja mellan. LED-bakljus håller längre samtidigt som de förbrukar mindre energi/bensin, vilket sparar vår miljö. Backljus är en viktig del av fordonets säkerhet. De gör det möjligt för andra förare att se dig på vägen och gör det mycket lättare för dig att manövrera och backa ditt fordon i mörker. När det gäller backljus så kan de starkt bidra till din säkerhet. Oavsett om du backar en bil, lastbil eller minibuss måste dina lampor vara fungerande för att du ska kunna backa säkert. Det viktigaste är att de är synliga och pålitliga. Vi lagerhåller dem alla till bra priser så du kan vara säker på att du får valuta för pengarna.

Köp rätt Backljus för din bil 

Vårt utbud består av tre sorters extraljus. Går att köpa styckvis eller i paket. Klassiska halogenlampan, LED-lampan och xenonlampan. Det finns en klart märkbar skillnad mellan dessa tre lampor varav pris, styrka och livslängd är de mest påtagliga.

Fördelen med halogenlampan som extraljus är att den har ett varmt och behagligt ljus samt snabb upptändningstid. Halogenlampor avger också värme, vilket kan vara bra om strålkastaren är täckt av snö och is.

Fördelen med extraljus LED är att dessa finns med olika ljusbilder beroende på vilken ljusbild man efterfrågar. LED har en nästintill ögonblicklig upptändningstid och ett modernt vitt, skarpt sken med en väldigt exakt precision. Extraljus av typen LED har normalt ett kallvitt sken (kallas normalt för xenonvitt eller 6000K) med fantastisk livslängd och är mycket stöttålig.

Våra xenonlampor lyser långt med skarp ljusbild. Färgtemperaturen är normalt vit till klarblå och lampan har en lång livslängd. Xenonlampan kräver några sekunder i upptändningstid för att nå full ljusstyrka.

Extraljus med en halogenlampa ger en ljusbild med varmt, skönt ljus och väldigt kort upptändningstid. Att välja xenon som ljuskälla gör att du får skarpt ljus av lampor som håller lång tid. Väljer du istället extraljus LED så får du ett snyggt och kallvitt ljus med i stort sett obefintlig tändningstid och dessutom väldigt lång livslängd.

Vad du än väljer är det bra att tänka på hur mycket du kör, i vilken miljö / på vilka vägar oftast kör vad för ljusbild samt färgtemperatur du gillar.

Samtliga lampor är i stort sett lika enkla att montera och börja använda. Energiförbrukningen varierar dock där extraljus LED är den lampan som drar minst ström och xenon är effektivare än halogen.

Diodhuset har upp till 5 års garanti & nöjd kund-garanti

Alltid supersnabba leveranser och frakt från 39 kr

Grym kundtjänst: 042-453 33 30

info@diodhuset.se

Trygg e-handel och bra betalningsalternativ