LED

LED

Extraljus

Bra belysning är viktigt när du kör bil, både för din egen skull och för andra bilister. Om bilens strålkastare inte ger tillräckligt mycket ljus för de miljöer du brukar köra i så är det bra att komplettera med extraljus. Extraljus kan också vara ett bra alternativ om du har behov av starkare ljus med en annan ljusbild än bilens egen eller belysning som lyser längre. Med en bra extrabelysning upptäcker du lättare djur, cyklister eller fotgängare längs vägen vilket minskar risken för olyckor. Extrabelysning är fördelaktig i de flesta miljöer, speciellt där det är helt mörkt som exempelvis vid landsvägskörning eller körning i skog och mark. För att du själv ska kunna anpassa ljuset och välja den typ av belysning som passar dig bäst har vi tre olika typer av extraljus att välja mellan, LED, xenon och halogen. 

 

Välj rätt extraljus

LED extraljus är det populäraste valet och vi har ett stort sortiment med flera moderna Ledson extraljus med LED att välja på. Extraljus med LED tänder upp direkt och har en bra hållbarhet. Xenon extraljus ger upp till fyra gånger mer ljus än halogen. Vill du ändå ha ett traditionellt extraljus som ger ett varmt ljus är halogenlampan ett bra val. Halogen extraljus, samt xenon extraljus, har också den fördelen att de avger mer värme när de är tända, vilket snabbare eliminerar is och snö på strålkastarna. 

 

Extraljus med LED

I vårt sortiment hittar du LED-extraljus som är en flexibel och hållbar lösning på så vis att du kan anpassa antalet extraljus och ljusbilder så som du vill ha det. För Extraljus LED finns det främst två olika ljusbilder att välja mellan och anpassa efter dina behov, och det är spot och drive. LED-belysningen har kort upptändningstid och ger ett klart, vitt sken med god precision. Det vita kalla ljuset som LED-ljus ger kallas xenonvitt och är cirka 6000K. Extraljusen med LED är hållbara, har en mycket lång livslängd och tål både slag och stötar. Att LED-belysning också är det mest energieffektiva valet gör att många väljer detta till sina bilar.

 

Extraljus med Xenon

I vårt sortiment hittar du också xenonbelysning som är ett bra val om du söker extraljus med skarp ljusbild och en lång livslängd. Upptändningstiden är något längre med xenonbelysning än LED och halogen, men i gengäld får du belysning som håller länge och som lyser långt med ett vitt till klarblått ljus. Xenonbelysningen är mer energieffektiv än halogen men drar något mer ström än LED. 

 

Extraljus LED i hög kvalité

Att välja rätt extrabelysning handlar till stor del om hur mycket bil du kör och i vilken miljö eller på vilken typ av vägar. Det handlar också om vilken typ av ljustemperatur du känner dig mest bekväm med för att ljuset ska bli så behagligt för dina ögon som möjligt. Vår extrabelysning går att köpa styckvis eller i paket och är enkel att montera och börja använda. De stora skillnaderna ligger i pris, ljusstyrka och design. Det är därför viktigt att du väljer en extrabelysning som passar dina behov och dina personliga preferenser. 

Hos Diodhuset får du alltid 3 års garanti på Ledson LED extraljus och nöjd kund-garanti med 30 dagars öppet köp, så att du ska kunna känna dig trygg med det extraljus som du väljer. Om du behöver hjälp att välja rätt extraljus just för dig är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon 042-453 33 30 eller via e-post på info@diodhuset.se. Vi har alltid supersnabba leveranser och låg fraktkostnad på endast 39 kronor, oavsett hur mycket du beställer. Vi erbjuder trygg e-handel och bra betalningsalternativ.