Laddar...
XBB logo

XBB Lightswitch Extraljusrelä 12-24V

1 595,00 SEK 1 276,00 SEK
1 595,00 SEK /styck 1 276,00 SEK /styck
ÅF Pris 1 595,00 SEK /styck ÅF Pris 1 276,00 SEK /styck
Finns i lager
Art nr
780022

 Snabb installation av dina extraljus 
 Ingen åverkan på fordonets originalkablage 
 Upp till tre extraljus

XBB Lightswitch fungerar genom att passivt läsa av signalen från fordonets helljus. Den patenterade tekniken tillsammans med mjukvaran klarar av att detektera helljussignal från bland annat Halogen, Xenon samt LED. Självklart så kan XBB Lightswitch även styra LED-ramper, backljus, arbetsbelysning, xenon, halogen samt LED extraljus. XBB Lightswitch fungerar både på 12 och 24V system. Spänning- och strömövervakning på varje enskild utgång samt fordonets batterispänning övervakas kontinuerligt.

OBS: Finns nu också som Komplett kit med Dongle och Powerunit där du slipper åverkan på kablage!

Vanliga frågor och svar (Länk till PDF)

Bilmodeller som stöjds + kabelfärger för helljussignal (Länk till PDF)

 

Specifikationer:

 • Installera dina extraljus på ett ögonblick!
 • Ingen åverkan på fordonets originalkablage!
 • Stör ej ut fordonets elsystem!
 • Koppla in upp till tre extraljus! (eller koppla in två extraljus och DRL funktion).
 • Kortslutningsskyddad!
 • Spänningsövervakning!

 

Medföljer:

 

Mått & vikt:

 • Längd: 84 mm
 • Bredd: 49 mm
 • Djup/tjocklek: 19 mm (inkl. kontakterna)
 • Kabelns längd: 970 mm
 • Vikt: 86 g

 

Bakgrund:

På moderna bilar är det inte alltid så lätt att installera extraljus. Dagens bilar är mycket intelligenta och har inbyggd övervakning på elsystemet och alla lampor, vilket får till följd att det man måste programmera om fordonets dator för att slippa felmeddelanden och liknande. Ett annat problem är att man måste förstöra bilens originalkablage för att kunna koppla in lysena, tills nu! Det är dessutom inga problem med att bilen har CAN-bus.

Med hjälp av en liten smidig enhet som ansluts till bilens batteri kopplas enkelt 3 st extraljus in. Allt du sen behöver göra är att klicka på den medföljande sensorn på fordonets helljuskabel. Så fort helljuset slås på känner sensorn av detta och aktiverar extraljusen, allt utan att klippa av en enda kabel eller programmera om något. Bilens elsystem är helt opåverkat sånär som anslutningen till bilbatteriet.

 

Inkoppling: 

Inkoppling sker snabbt och enkelt med hjälp av de fjäderbelastade kontakterna på vardera sida av enheten. På ena sidan kopplar du in bilspänning, på den andra sidan kopplar du in extraljusen (Max 3 st eller 300W).

Vår smarta sensor är vid leverans redan ansluten, allt du behöver göra är att enkelt klicka fast den på fordonets helljuskabel, sedan är installationen färdig.

Teknisk information
Garanti 12 Månader
Spänning 12-24 V
Tillverkare XBB
Enhet st
Write Your Own Review
Du recenserar:XBB Lightswitch Extraljusrelä 12-24V
Ditt betyg

Q: Jag har mätt med multimeter och har konstant 12V på utgångarna även om inte helljuset är aktiverat! Är enheten trasig?
A: Nej enheten är inte trasig, den skickar konstant ut en svag kontrollspänning för att kontrollera att det t.ex. inte är kortslutning i lampan.

Q: Allt verkar fungera som det ska men den gröna dioden blinkar till ibland medan extraljusen lyser?
A: Blinkningen visar bara att processorn lever och enheten fungera som den ska, inget att bry sig om.

Q: Mina extraljus/LED-ramp blinkar och beter sig konstigt vad är felet?
A: Kolla över hur enheten och den inkopplade belysningen är jordad. Det är mycket viktigt att allt har bra kontakt med batteriets minuspol eller chassi.

Q: Min LED-ramp blinkar i takt med körriktningsvisaren (blinkers)!
A: Du har satt sensorn på en gemensam minuskabel, bryt strömmen och flytta sensorn till rätt kabel.

Q: Jag har en bil med minusstyrning fungerar det med XBB Lightswitch då?
A: Ja det fungerar alldeles utmärkt.

Q: Vilken kabelarea rekommenderar ni?
A: Vi rekommenderar 4mm² finkardelig kabel på matningen och minst 2,5mm² till den inkopplade utrustningen. Använd helst R2G4 kabel eller RKUB. Försök att har så korta kablar som möjligt för att minska spänningsfallet.

Q: XBB larmar för om låg batterispänning dvs 4 blink, men när jag mäter på batteriet så har jag 12V?
A: XBB börjar larma om spänningen in till enheten kommer under 11,7V. Har du långa kablar, för tunna eller i värsta fall både också så får du ett stort spänningsfall genom kablarna vilket gör att spänning till enheten hamnar under larmgränsen. Byt ut matningskablaget till 4mm² finkardelig kabel och håll dem så korta som möjligt mellan batteri och XBB. Kontrollera även batteriets status ordentligt och att generatorn laddar som den ska.

Q: Jag har Bi-xenon i bilen men ingen solenoid utan en ställmotor. Kommer det att fungera?
A: Nej tyvärr, ställmotorn drar inte konstant med ström när helljuset är aktiverat.

Q: Kan jag använda XBB Lightswitch för att aktivera ett externt relä i stället?
A: Ja det går bra, använd utgång 2 och/eller 3.

Q: Min LED-ramp drar mer än 10A eller 120W hur kopplar jag den?
A: Du ska parallellkoppla utgång 2 och 3. Plus från båda utgångarna ska kopplas ihop till en kabel, samma sak med minus utgångarna.

Q: Ibland tänds inte mina extraljus/LED-ramp. Tidigare har den dock fungerat felfritt?
A: Sensorn är designad att greppa en kabelarea på 0,5 – 2,5mm². Men en del bilar har tunnare kabel som göra att det bli ett litet glapp i sensorn. Det kan i sin tur göra att den missar att detekterar en del tillslag beroende om kabeln har rört sig. Ta för vana att sätta fast ett buntband runt sensorn och dra åt det så att signalkabeln sitter fast ordentligt. Det kan även vara så att plastmaterialet i sensorn blir utmattat med tiden och tappar sin elasticitet och för att det inte ska börja glappa så är det bra att använda ett buntband även på grövre kablar.

Q: Jag vill kunna stänga av extraljusen medan helljuset är aktiverat, går det att fixa?
A: Ja det går att fixa. På den 3-poliga kontakten finns en plint som är märkt med SW. Genom att koppla den till minus (chassi) så stänger du av utgångarna, oavsett vad sensorn detekterar. Montera din strömbrytare i kupén, den ena sidan av brytaren till kopplas till SW och den andra sidan till minus (chassi).

Q: Fungerar XBB Lightswitch till min bil (Valfri bilmodell)?
A: Det finns mängder av biltillverkare och ännu flera bilmodeller lägg dessutom till att varje bilmodell kan ha flera olika belysningsalternativ. Vi har inte testat XBB Lightswitch på alla dessa och kan därför inte ge ett rakt svar på detta. Generellt kan man säga att enheten fungerar på de flesta bilar med halogenbelysning och Bi-xenon med solenoidstyrning. Vi har även kunder som har installerat på bilar med LED-belysningen (Audi) med gott resultat.