Laddar...
Ledson logo

Xtreme Focus 2 LED för halvljus och helljus

Fr. 1 049,00 SEK 839,20 SEK
Fr. 1 049,00 SEK /par Fr. 839,20 SEK /par
ÅF Pris Fr. 1 049,00 SEK /par ÅF Pris Fr. 839,20 SEK /par
Art nr
317070

 Med Xtreme Focus 2 kör du både säkrare och snyggare
Perfekt ljusbild för ditt halvljus och helljus
 Komplett kit med hela 5 års garanti!

Xtreme Focus 2

Perfekt ljusbild med extrem ljusstyrka!

 

Varför rekommenderar vi Ledson Xtreme Focus 2?

Xtreme Focus 2 LED strålkastarlampor är ett komplett kit (två lampor) med de vassaste och starkaste LED-strålkastarlamporna som vi har i vårt sortiment för närvarande sett till ljusstyrka och ljusbild. Xtreme Focus 2 är det rätta alternativet för dig, oavsett om du vill uppgradera ditt halvljus eller ditt helljus. Du får dubbel ljusstyrka jämfört med original halogenlampor, en lägre strömförbrukning och betydligt längre hållbarhet (turbofläkt för optimal kylning) så att du slipper byta lampor på väldigt länge. Dessa lampor ger upp till 6000 lumen ljusstyrka per lampa (3000 faktiska lumen) vilket gör att du får extremt mycket ljus på vägen framför dig!

Med den senaste, innovativa teknologin får du får en perfekt ljusbild med stora ljusmängder för en säkrare körning och ett snyggare fordon. Xtreme Focus 2 håller så hög kvalitet att de kommer med hela 5 års garanti för att du ska vara nöjd med ditt ljus under en lång tid framöver! 

 

 

Externa ballaster: På grund av den högre effekten mot föregångaren så kräver Xtreme Focus2 en extern ballast per lampa. Det gör att själva lampan i sig är mindre men att ballasten också tar upp ett visst utrymme. Ballasten har väldigt små yttermått på 51x31x18 mm (betydligt mindre än en xenonballast) och kan därför typiskt sett placeras inuti lamphuset bakom lampan alternativt i täcklocket (om ballasten inte får plats i lamphuset), ingen kabeldragning behövs. Om du har väldigt kritiskt med utrymme eller av något skäl föredrar att inte ha ballaster, så kan du titta på föregångarna Xtreme Focus LED-strålkastarlampor. Det går också bra att använda täcklock och lägga ballasterna i dessa lock om ballasterna inte får plats i lamphuset.

I detta fullständiga LED kit ingår allt du behöver: Xtreme Focus 2 med tillhörande ballaster samt monteringsanvisningar för en enkel LED konvertering av ditt halv ljus eller hel ljus! Observera dock att det i enstaka fall kan behöva kompletteras med lamphållare för din bilmodell, läs mer om detta längre ner eller kontakta oss om du är osäker.

Denna LED strålkastarlampa finns till sockel H1 (317129), HIR2 / H1R2 (318669), H3 (317329) , H4 (317429) , H7 (317729), H8 / H9 / H11 (317229), H13 (318329), HB1/9004 (318429), HB3/9005 (317529), HB4/9006 (317629), HB5/9007 (318529) . Är du osäker på din lamptyp? Se vår Lampguide eller kontakta vår kundtjänst (042 453 33 30 eller info@diodhuset.se)

 

 

Xtreme Focus 2 - Teknisk information

 • Komplett kit medföljer (två lampor med ballaster och instruktionsmanual)
 • Utrustade med externa ballaster, vilket gör själva lampan mindre än t.ex. Xtreme Focus
 • Upp till 6000 lumen ljusstyrka per lampa (3000 faktiska lumen)
 • Upp till 100 000 timmars drift/livslängd
 • Polaritetsoberoende
 • Fungerar till både halvljus och helljus
 • Turbofläkt för optimal kylning
 • 360 graders justerbar sockel
 • EMC-säkrade (stör ej ut radioutrustning)
 • 6000K färgtemperatur (modernt "xenonvit" färg på ljuset)
 • Canbus-säkrade (ger inga felkoder i de flesta fordon, fungerar till bilar både med och utan Canbus)
 • 12-24V (avsedd för personbilar)
 • High Power LED chip
 • Drar cirka 28W per lampa
 • Omedelbar upptändning
 • 5 års garanti

 

 

Fördelar jämfört med halogen:

Upp till dubbelt så starkt ljus
Lägre strömförbrukning
Längre livslängd
 

Fördelar jämfört med xenon:

Snabbare upptändningstid (tänds direkt)
Lägre strömförbrukning
Längre livslängd

 

En uppgradering du inte ångrar

När du får uppleva den dagsljuslika effekten av att byta till LEDstrålkastarlamporna Xtreme Focus 2 så kommer du inte att förstå hur du kunde köra utan dessa lampor tidigare! För det är ju så, att desto mer ljus på vägen du får tillgång till, desto bättre och säkrare förare blir du. Din reaktionsförmåga förbättras samtidigt som du kan slappna av, behålla mer energi och känna en minskad trötthet. Du kommer säkert fram till din destination och kan lägga energi på annat än bilkörning.

Du har kontrollen

Xtreme Focus 2 är framtagna för att ge en ljusbild (den delen av vägen som får ljus) som är optimal och därmed inte bländar övrig trafik eller "försvinner" mot oönskat håll (mot himlen eller mötande trafikanter) där ljuset inte gör någon nytta. Lampornas High Power LED chip som avger 3000 faktiska lumen per lampa koncentreras till att lysa upp vägen framför dig.

En attraktivt modern look

Förutom att ge ditt fordon ett starkare halv- eller helljus så uppgraderar du även från ett gult, "90-tals"-ljus till modernt, vitt ljus på 6000 Kelvin. Bli därför inte förvånad om andra uppmärksammar att fordonet helt enkelt ser snyggare ut - för det gör det!

EMC och Canbus-säkrade

Lamporna är EMC-avskärmade och Canbus-säkrade vilket innebär att de inte stör ut radion och inte ger varningar om trasig lampa i fordonet i de fall fordonet har system för lampvarning (observera att vissa, känsliga fordon kan larma ändå och man får då komplettera med motstånd. Se mer om detta längre ner)

 

 

Vanliga frågor och svar

Går det att byta ut de vanliga lamporna mot de här?

Svar: Ja, det är meningen! De flesta bilar idag har halogenlampor som halv- och helljus och kan då utnyttja kraften från eftermarknads LED strålkastarlamporna Xtreme Focus 2. Tanken är just att man ska byta ut från tekniskt uråldriga, standard halogenlampor mot de mer överlägsna LED strålkastarlamporna och få alla dess fördelar. Observera att det inte går att byta från Xenon eller LED lampor till Xtreme Focus 2. Har du xenon som du vill uppgradera till LED, se då Ledson Xtreme DX!

Till vissa bilmodeller kan det behövas separata lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt. Kontrollera först hur dina halogenlampor är fastsatta på bilen - sitter din befintliga halogenlampa med en separat lamphållare - måste du även beställa en lamphållare som är avsedd för LED-konvertering. Läs mer om våra lamphållare längst ner på denna sida.

 


 

Passar Xtreme Focus 2 LEDlamporna på min bil? 

Svar: Detta är, med all rätt, en av de vanligaste frågorna vi får. Svaret är att om det inte är xenon eller LED på lamporna man vill byta ut och som ditt fordon är utrustat med, så ska det i 99% av fallen gå alldeles utmärkt. Det säkraste sättet att få reda på detta är att helt enkelt köpa och prova! 30 dagars öppet köp gör att du tryggt kan skicka tillbaka lamporna utan några frågor ställda och få dina pengar åter.

Förutom en knivskarp ljusbild så är en ytterligare fördel med Xtreme Focus 2 att ballasterna är externa, vilket gör att lamporna i sig är mindre än t.ex. Xtreme Focus. Men om du har kritiskt med utrymme och föredrar lampor som har inbyggda ballaster, så kan vi rekommendera föregångarna Xtreme Focus. Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt, de tillhör dock undantagen. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 
 


 

Måste jag ha canbus system för att det ska fungera ?

Svar: Nej, dessa lampor fungerar både på bilar med canbus och bilar utan canbus ljusövervakningssystem (läs mer om Canbus här). Har du inte Canbus på din bil så är det desto bättre eftersom den då omöjligen kan larma om trasig lampa. Har du canbus lampvarningssystem, så har dessa lampor inbyggda motstånd som ska förhindra dessa varningar (som uppstår eftersom LED drar mindre ström än halogen och bilen därför tror att en lampa är sönder vid byte till LED). OBS att SAAB är kända för att vara känsliga och ändå varna med dessa lampor monterade.


 

 Är de svåra att montera? 

Svar: Nej, det är Plug & Play och väldigt simpelt!

 1. Ta ut dina gamla halogenlampor
 2. Ta av lamphållaren från LED-lampan och fäst hållaren i strålkastaren
 3. För sedan igenom LED-strålkastarlampan och vrid tills pilen på lampan "möter" pilen på lamphållaren
 4. Koppla ihop lampan med bilens ordinarie kontaktstycke
 5. Njut nu av dina nya LED-strålkastarlampor - installationen är färdig! 

 

Hur blir ljusbilden? 

Svar: Ljusbilden ska bli som en ordinarie (original halogen) ljusbild men med förstärkt ljusstyrka. Ibland kan man få vrida lampan något för att finjustera ljusbilden efter montering. Lämpligt är att göra detta mot en vägg så att man tydligt ser "vad som händer" med ljusbilden när man vrider lampan tills önskad ljusbild hittas. Xtreme Focus 2 är designade just för att ge den optimala ljusbild utan något spilljus eller bländning av mötande trafik.


 

Hur stort är drivdonet/ballasten? Får det plats i lamphuset?

Svar: Xtreme Focus 2 är utrustade med ballaster, vilket gör att själva lampan i sig är mindre än lampor utan ballast (t.ex. Xtreme Focus) och lättare får plats i lamphuset. Drivdonet / ballasten har väldigt små yttermått (51x31x18 mm) och är mindre än en xenonballast och kan därför typiskt sett placeras inuti lamphuset bakom lampan, ingen kabeldragning behövs.

Focus2Ballast


 

Är de godkända? 

Svar: Nej, lamporna är inte E-märkta och vi kan därför enbart rekommendera dessa till helljus och offroad-körning samt terrängfordon.  


 

Vilken sockel/lamptyp har jag på min bil? 

Svar: Det finns olika sätt att ta reda på detta:

 • Vår Lampguide kan ge svar med en viss reservation för att det inte behöver vara 100% korrekt utan bör ses enbart som en fingervisning
 • Bilens instruktionsbok brukar ofta berätta sockel för halvljus och helljus
 • Man kan också ta ut en av lamporna ur strålkastaren, ofta står det antingen typ av lampa eller ett nummer man kan Googla på för att få fram rätt sockel/lamptyp 
 • Det går självklart bra att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig hitta rätt lampa! 042 453 33 30, info@diodhuset.se eller chatfunktionen här på hemsidan

 

Kan jag skicka tillbaka lamporna om jag inte är nöjd med dom?

Svar: Absolut kan du det! Om lamporna är i nyskick och du har sparat förpackningen så går det utmärkt att göra ett återköp (retur med pengarna tillbaka) till oss. Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på samtliga av våra produkter, "no questions asked".


 

Funkar Xtreme Focus 2 om man har projektorlins?

Svar: Ja dessa LEDstrålkastarlampor fungerar utmärkt både i öppen reflektor och i strålkastare med projektorlins. 


 

Hur är det med värmen i lamphuset?

Svar: Eftersom Xtreme Focus2 drar runt 28W (beroende på sockel) och en standard halogenlampa drar 55W så blir också värmeutvecklingen betydligt mindre för dessa LED-lampor. Värme är därför inget problem.


 

 Vilka LED-lampor ska man välja?

 • LED i helljuset?
  Vi rekommenderar Ledson Xtreme Focus 2 till helljus eller till off-road/arbetsfordon (typ skoter, traktor, fyrhjuling och dylikt). Projektorlins eller öppen reflektor spelar ingen roll. 
 • LED i halvljuset?
  Vill man ha LED i halvljuset fungerar Xtreme Focus 2 utmärkt tack vare en korrekt ljusbild

 

OBS: Xtreme Focus 2 har ej godkännande för användande i trafik. Därför kan vi ej rekommendera att de används till halvljus eller dimljus. 


 

 

Att tänka på 

Motstånd (canbus lampvarning)

Lampan har en inbyggd resistor som neutraliserar varningssystemet för trasig glödlampa men kan vid få undantag ändå inte vara tillräcklig. Detta kan då kompletteras med effektmotstånd för att öka belastningen ytterliggare:

780032 - H1, H3, H7
780033 - H4, H13, HB1, HB5
780030 - HB3, HB4, H10
780031 - H8, H9, H11

Läs mer om hur Canbus - Ljusövervakningssystem fungerar, här!

Följande bilar behöver effektmotstånd (Bekräftade fall)

 • SAAB (åtskilliga modeller)
 • Volvo XC60 -16 och -17
 • Volvo XC70 -14 och -16
 • Volvo V60 -15 och -16
 • Volvo V70 -06

H13-sockel med artnr 318329: På vissa snöskotrar kan ljusbilden vara lite diffus beroende på strålkastarens konstruktion

Lamphållare (i vissa fall för att kunna fästa lampan)

Vissa bilmodeller är tillverkade med antingen en separat lamphållare eller en lamphållare med strömförsörjning i samma enhet. LED-konverteringslampor passar då inte direkt i originalsockeln p.g.a. kablar som sitter direkt i LED-lampan. Lampan går därför inte att fästa på ett bra sätt. Våra lamphållare är specialanpassade just för att kunna fästa LED-lampor även på fordon med detta problem.

Gå vidare till våra lamphållare

Bilden nedan visar ett exempel på lampfäste och strömförsörjning i samma enhet, har dina strålkastare detta så behöver du specifika lamphållare.

lamphallare

 

 

Teknisk information
Färg 6000K
Tillverkare Ledson
Garanti 5 år
Ljusflöde Upp till 6000 lumen per lampa
Strömförbrukning 12V/24V 40W per lampa
Write Your Own Review
Du recenserar:Xtreme Focus 2 LED för halvljus och helljus
Ditt betyg