Laddar...
Ledson logo

LEDSON strålkastarlampor 9G (6000K)

Fr. 695,00 SEK Fr. 556,00 SEK
ÅF Pris Fr. 695,00 SEK ÅF Pris Fr. 556,00 SEK
Art nr
307090

 9G ger dig ljusstyrkan som ditt halv/helljus tidigare saknat!
 Upp till dubbelt så starka mot halogen och med ett modernt "xenonvitt" ljus
 Slutförsäljning, passa på!
 

OBS: Utgått, vi rekommenderar istället Xtreme Focus 2!

OBS: Utgått, vi rekommenderar istället Xtreme Focus 2!

LEDSON 9G - den där känslan av ett riktigt bra halv/helljus

Ju bättre och längre bort du ser, desto mer reaktionstid får du och körningen blir säkrare för dig och dina medpassagerare. Dessutom är det mindre ansträngande för dig när du ser kurvorna och vägskyltarna åtskilliga sekunder tidigare och med en bättre skärpa! Vi är oerhört beroende av ljuset från våra strålkastare vilket gör att när du väl upplever styrkan med LED-ljus så infaller samma känsla som när du byter från en äldre till en nyare bil (man vill aldrig någonsin byta tillbaka)

Låt inte mörkret segra - kör med självförtroende med våra LEDSON 9G LED-strålkastarlampor! Upp till dubbla ljusstyrkan jämfört med traditionella halogenlampor och med hela 3 års garanti. Starkt & tryggt för bilen och dig!

 

Kundrecensioner:  

"Supernöjd med lyset på bilen nu efter jag kopplade in dom nya LED-lamporna som natt och dag i skillnad" Betyg 5/5 

"Äntligen en LED lampa som fungerar. Bra ljusbild, enkel och snabb montering samt kraftfullt ljus!" Betyg 5/5

"Kan starkt rekommendera dessa om man vill slippa kostnader t.ex. ledramper och får bra lyse om nätterna! Jag är inte ett dugg besviken! Mycket smidiga att montera och förvånansvärt bra ljus för pengarna! Tänds upp på en millisekund, grymt bra ljus och ljusbild!" Betyg 5/5

 

Uppgradera din bil till något starkare och snyggare

Komplett kit med ett par LED strålkastarlampor från LEDSON som ger upp till dubbelt så starkt ljus mot halogen och tänds omedelbart till skillnad från xenon. Dessutom med en lägre strömförbrukning, lång livslängd och 3 års garanti! 

 

Vanliga frågor och svar 


 

Går det att byta ut de vanliga lamporna mot de här?

Svar: Ja, det är meningen! Om det inte är Xenon eller LED på bilens lampor som du vill byta ut, så går det utmärkt! Tanken är just att man ska byta ut från standard halogenlampor mot de mer överlägsna LED och får alla dess fördelar. Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt, de tillhör dock undantagen. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 


 

Måste jag ha canbus system för att det ska fungera ?

Svar: Nej, dessa lampor fungerar både på bilar med canbus och bilar utan canbus. Har du inte canbus på din bil så är det desto bättre eftersom den då omöjligen kan larma om trasig lampa. Har du canbus lampvarningssystem, så har dessa lampor inbyggda motstånd som ska förhindra dessa varningar (som uppstår eftersom LED drar mindre ström än halogen och bilen därför tror att en lampa är sönder vid byte till LED).


 

Passar 9G-lamporna på min bil? 

Svar: Detta är en av de vanligaste frågorna vi får. Svaret vi ger är att om det inte är xenon eller LED på lamporna man vill byta ut så är det enda säkra sättet att få reda på det att helt enkelt köpa och prova. 30 dagars öppet köp gör att du tryggt kan skicka tillbaka lamporna utan några frågor ställda och få dina pengar åter! Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt, de tillhör dock undantagen. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 


 

Är de svåra att montera? 

Svar: Nej, det är Plug & Play och väldigt simpelt!

 1. Ta ut dina gamla halogenlampor
 2. Ta av lamphållaren från LED-lampan och fäst i strålkastaren
 3. För sedan igenom LED-strålkastarlampan och vrid tills pilen på lampan "möter" pilen på lamphållaren
 4. Koppla ihop lampan med drivdonet/ballasten och göm undan drivdonet i t.ex. lykthuset bakom lampan
 5. Koppla sedan drivdonet med bilens ordinarie kontaktstycke
 6. Njut nu av dina nya LED-strålkastarlampor - installationen är färdig! 

 

Hur blir ljusbilden? 

Svar: Ljusbilden ska självklart bli som en ordinarie ljusbild men förstärkt. Ibland kan man få vrida lampan något för att finjustera ljusbilden efter montering. Lämpligt är att göra detta mot en vägg så att man tydligt ser "vad som händer" med ljusbilden när man vrider lampan tills önskad ljusbild hittas. 


 

Hur stort är drivdonet/ballasten? Får det plats i lamphuset?

Svar: Drivdonet är mindre än en xenonballast och kan därför typiskt sett placeras inuti lykthuset bakom lampan, ingen kabeldragning behövs. Längd 59 mm, bredd 39 mm och höjd 20 mm.


 

Är de godkända? 

Svar: Nej, lamporna är inte E-märkta och vi kan därför enbart rekommendera dessa till helljus och offroad-körning samt terrängfordon.  


 

Vilken sockel/lamptyp har jag på min bil? 

Svar: Det finns olika sätt att ta reda på detta:

 • Vår Lampguide kan ge svar med en viss reservation för att det inte behöver vara 100% korrekt utan bör ses enbart som en fingervisning
 • Bilens instruktionsbok brukar ofta berätta sockel för halvljus och helljus
 • Man kan också ta ut en av lamporna ur strålkastaren, ofta står det antingen typ av lampa eller ett nummer man kan Googla på för att få fram rätt sockel/lamptyp 
 • Det går självklart bra att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig hitta rätt lampa! 042 453 33 30, info@diodhuset.se eller chatfunktionen här på hemsidan

 

Kan jag skicka tillbaka lamporna om jag inte är nöjd med dom?

Svar: Absolut kan du det! Om lamporna är i nyskick och du har sparat förpackningen så går det utmärkt att göra ett återköp (retur med pengarna tillbaka) till oss. Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på samtliga av våra produkter.


 

Funkar dessa om man har projektorlins?

Svar: 9G är i första hand avsedda att sitta i strålkastare med öppen reflektor. De fungerar i projektorlins, men det kan bli en mörk fläck i mitten av ljusbilden. Därför tog vi fram LED-strålkastarlampor speciellt avsedda för strålkastare med projektorlins och det är dessa vi i första hand rekommenderar i de fallen: LEDSON LED-lampor för projektorlins.


 

Hur är det med värmen i lamphuset?

Svar: Eftersom 9G LED drar mellan 15-30W (cirka, beroende på sockel) och en standard halogenlampa drar 55W så blir också värmeutvecklingen betydligt mindre för dessa LED-lampor. Värme är därför inget problem.


 

Kommer dessa lampor att ge varningar om trasig lampa (bilens canbus-system reagerar)?

Svar: Lamporna är "canbus-säkrade" vilket innebär att de fungerar på bilar både med/utan canbus ljusövervakningssystem. I vissa fall är en bilmodell extra känslig och kan då reagera med att ge varning om trasig lampa trots att dessa lampor har inbyggda motstånd. Man kan då behöva komplettera med ett externt motstånd (se vilket motstånd som behövs lite längre ner).

Vi fyller på listan över berörda bilmodeller som kräver externt motstånd allt eftersom denna information når oss (se lista längst ner).


 

 Vilka LED-lampor ska man välja?

 • LED i helljuset?
  9G fungerar mycket bra i helljuset, men vill man ha ett ännu starkare helljus så rekommenderar vi våra 11G Xtreme
 • LED i extraljus?
  9G fungerar i extraljus medan 11G Xtreme fungerar ännu bättre tack vare sin styrka och mindre storlek! Xenon 75W är dock ändå rekommendationen om det är ren styrka man är ute efter. Fördelarna med LED är omedelbar upptändningstid och längre livslängd

 

Produkten har ej godkännande för användande i trafik. Därför kan vi ej rekommendera att de används till halvljus eller dimljus. 

 

LEDSON 9G detaljerad information 

 • Kylfläns för en mycket god livslängd
 • Rekommenderas främst till halvljus men fungerar även till helljus och extraljus
 • Fungerar bäst i strålkastare av typen öppen reflektor, har du projektorlins så rekommenderar vi LEDSON LED för projektorlins
 • EMC-säkrade
 • 6000K färgtemperatur (xenonvit)
 • Två lampor med två ballaster
 • 4500 lumen per par
 • Canbus-säkrade (ger inga felkoder i fordonet) OBS att vissa känsligare fordon fortfarande kan behöva motstånd
 • 9-32V (bilar och lastbilar)
 • Philips Luxeon ZES chip
 • Omedelbar upptändning
 • 3 års garanti

 

Fördelar jämfört med halogen:

✔ Upp till dubbelt så starkt ljus
✔ Lägre strömförbrukning
✔ Längre livslängd
 

Fördelar jämfört med xenon:

✔ Snabbare upptändningstid (tänds direkt)
✔ Lägre strömförbrukning
✔ Längre livslängd
 

Att tänka på 

Motstånd (canbus lampvarning)

Lampan har en inbyggd resistor som neutraliserar varningssystemet för trasig glödlampa men kan vid få undantag ändå inte vara tillräcklig. Detta kan då kompletteras med effektmotstånd för att öka belastningen ytterliggare:

1221 - H1, H3, H4, H13, HB1, HB5
122172 - H8, H9, H11
122174 - HB3, HB4
122177 - H7

Läs mer om hur Canbus - Ljusövervakningssystem fungerar, här!

 

Lamphållare (i enstaka fall för att kunna fästa lampan)

Vissa bilmodeller är tillverkade med lampfäste och strömförsörjning i samma enhet. LED-konverteringslampor passar då inte direkt i originalsockeln p.g.a. kablar som sitter direkt i LED-lampan. Lampan går därför inte att fästa på ett bra sätt. Våra lamphållare är specialanpassade just för att kunna fästa LED-lampor även på fordon med detta problem. Gå vidare till lamphållarna. 

Bilden nedan visar lampfäste och strömförsörjning i samma enhet, har dina strålkastare detta så behöver du två st lamphållare!

lamphallare

Modeller som behöver komplettera med motstånd för att slippa lampvarning (bekräftat):

 • Audi A8 2003
 • BMW 116i (2007)
 • BMW 325 (2008)
 • Volvo V70 2006

Modeller som 9G-lamporna ej fungerat på (bekräftat):

 • SAAB 9-5 (2001)
 • BMW 525d xDrive Touring med dieselvärmare (kylflänsarna bygger för mycket, lamporna får ej plats)

 

Teknisk information
Färg Xenonvit
Tillverkare Ledson
Garanti 36 Månader
Effektförbrukning 13,8 W
Strömförbrukning 12V/24V 1,15 A
Strömförbrukning 12V/24V 1,5 A
Write Your Own Review
Du recenserar:LEDSON strålkastarlampor 9G (6000K)
Ditt betyg

Går det att byta ut de vanliga lamporna mot de här?

Svar: Ja, det är meningen! Om det inte är Xenon eller LED på bilens lampor som du vill byta ut, så går det utmärkt! Tanken är just att man ska byta ut från standard halogenlampor mot de mer överlägsna LED och får alla dess fördelar. Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt, de tillhör dock undantagen. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 


 

Måste jag ha canbus system för att det ska fungera ?

Svar: Nej, dessa lampor fungerar både på bilar med canbus och bilar utan canbus. Har du inte canbus på din bil så är det desto bättre eftersom den då omöjligen kan larma om trasig lampa. Har du canbus lampvarningssystem, så har dessa lampor inbyggda motstånd som ska förhindra dessa varningar (som uppstår eftersom LED drar mindre ström än halogen och bilen därför tror att en lampa är sönder vid byte till LED).


 

Passar 9G-lamporna på min bil? 

Svar: Detta är en av de vanligaste frågorna vi får. Svaret vi ger är att om det inte är xenon eller LED på lamporna man vill byta ut så är det enda säkra sättet att få reda på det att helt enkelt köpa och prova. 30 dagars öppet köp gör att du tryggt kan skicka tillbaka lamporna utan några frågor ställda och få dina pengar åter! Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt, de tillhör dock undantagen. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 


 

Är de svåra att montera? 

Svar: Nej, det är Plug & Play och väldigt simpelt!

 1. Ta ut dina gamla halogenlampor
 2. Ta av lamphållaren från LED-lampan och fäst i strålkastaren
 3. För sedan igenom LED-strålkastarlampan och vrid tills pilen på lampan "möter" pilen på lamphållaren
 4. Koppla ihop lampan med drivdonet/ballasten och göm undan drivdonet i t.ex. lykthuset bakom lampan
 5. Koppla sedan drivdonet med bilens ordinarie kontaktstycke
 6. Njut nu av dina nya LED-strålkastarlampor - installationen är färdig! 

 

Hur blir ljusbilden? 

Svar: Ljusbilden ska självklart bli som en ordinarie ljusbild men förstärkt. Ibland kan man få vrida lampan något för att finjustera ljusbilden efter montering. Lämpligt är att göra detta mot en vägg så att man tydligt ser "vad som händer" med ljusbilden när man vrider lampan tills önskad ljusbild hittas. 


 

Hur stort är drivdonet/ballasten? Får det plats i lamphuset?

Svar: Drivdonet är mindre än en xenonballast och kan därför typiskt sett placeras inuti lykthuset bakom lampan, ingen kabeldragning behövs. Längd 59 mm, bredd 39 mm och höjd 20 mm.


 

Är de godkända? 

Svar: Nej, lamporna är inte E-märkta och vi kan därför enbart rekommendera dessa till helljus och offroad-körning samt terrängfordon.  


 

Vilken sockel/lamptyp har jag på min bil? 

Svar: Det finns olika sätt att ta reda på detta:

 • Vår Lampguide kan ge svar med en viss reservation för att det inte behöver vara 100% korrekt utan bör ses enbart som en fingervisning
 • Bilens instruktionsbok brukar ofta berätta sockel för halvljus och helljus
 • Man kan också ta ut en av lamporna ur strålkastaren, ofta står det antingen typ av lampa eller ett nummer man kan Googla på för att få fram rätt sockel/lamptyp 
 • Det går självklart bra att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig hitta rätt lampa! 042 453 33 30, info@diodhuset.se eller chatfunktionen här på hemsidan

 

Kan jag skicka tillbaka lamporna om jag inte är nöjd med dom?

Svar: Absolut kan du det! Om lamporna är i nyskick och du har sparat förpackningen så går det utmärkt att göra ett återköp (retur med pengarna tillbaka) till oss. Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på samtliga av våra produkter.


 

Funkar dessa om man har projektorlins?

Svar: 9G är i första hand avsedda att sitta i strålkastare med öppen reflektor. De fungerar i projektorlins, men det kan bli en mörk fläck i mitten av ljusbilden. Därför tog vi fram LED-strålkastarlampor speciellt avsedda för strålkastare med projektorlins och det är dessa vi i första hand rekommenderar i de fallen: LEDSON LED-lampor för projektorlins.


 

Hur är det med värmen i lamphuset?

Svar: Eftersom 9G LED drar mellan 15-30W (cirka, beroende på sockel) och en standard halogenlampa drar 55W så blir också värmeutvecklingen betydligt mindre för dessa LED-lampor. Värme är därför inget problem.


 

Kommer dessa lampor att ge varningar om trasig lampa (bilens canbus-system reagerar)?

Svar: Lamporna är "canbus-säkrade" vilket innebär att de fungerar på bilar både med/utan canbus ljusövervakningssystem. I vissa fall är en bilmodell extra känslig och kan då reagera med att ge varning om trasig lampa trots att dessa lampor har inbyggda motstånd. Man kan då behöva komplettera med ett externt motstånd (se vilket motstånd som behövs lite längre ner).

Vi fyller på listan över berörda bilmodeller som kräver externt motstånd allt eftersom denna information når oss (se lista längst ner).