Laddar...
Ledson logo

11G Xtreme LED strålkastarlampor

Fr. 695,00 SEK 556,00 SEK
Fr. 695,00 SEK Fr. 556,00 SEK
ÅF Pris Fr. 695,00 SEK ÅF Pris Fr. 556,00 SEK
Art nr
307030

 11G Xtreme - för att mer ljus gör dig säkrare och bekvämare
 Rekommenderas till helljus eller offroad
 Komplett kit! 2500 lumen per lampa, 3 års garanti

Fattas din sockel? Se då våra vassare Xtreme Focus 2!

Fattas din sockel? Se då våra vassare Xtreme Focus 2!

11G Xtreme

Ju bättre och längre bort du ser, desto mer reaktionstid får du och körningen blir säkrare för dig och dina medpassagerare. Dessutom är det mindre ansträngande för dig när du ser kurvorna och vägskyltarna åtskilliga sekunder tidigare och med en bättre skärpa! Vi är oerhört beroende av ljuset från våra strålkastare vilket gör att när du väl upplever styrkan med LED-ljus så infaller samma känsla som när du byter från en äldre till en nyare bil (man vill aldrig någonsin byta tillbaka)

Låt inte mörkret segra - kör med självförtroende med våra 11G Xtreme! Dubbel ljusstyrka jämfört med traditionella halogenlampor och med hela 3 års garanti. Starkt & tryggt för bilen och dig!

 

Kundrecensioner

 • "Har alltid förordat xenon men det här 11g Xtreme är otroligt bra, kommer inte att gå tillbaka till xenon. Helt klart godkänt i jämnförelse med orginal ”Matrix” Led." Betyg 5/5
 • "Skillnaden i närområdet är enorm jämfört med standard halogenlamporna. Man ska ju ha klart för sig att dessa lampor inte ersätter extraljuset, men om bilen har hyfsat bra helljusbild med halogenlampa så är den här lampan ett klart lyft. Jag är i alla fall supernöjd med resultatet!"Betyg 5/5
 • "Har alltid haft xenon som val för helljus. Efter jag köpte detta LED-ljus så kommer jag aldrig köra xenon igen. Rekommenderar stark detta ljus!" Betyg 5/5

 

Vanliga frågor och svar 

Går det att byta ut de vanliga lamporna mot de här?

Svar: Ja, det är meningen! Om det inte är Xenon eller LED på bilens lampor som du vill byta ut, så går det utmärkt! Tanken är just att man ska byta ut från standard halogenlampor mot de mer överlägsna LED och får alla dess fördelar. Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt, de tillhör dock undantagen. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 


 

Passar 11G-lamporna på min bil? 

Svar: Detta är en av de vanligaste frågorna vi får. Svaret vi ger är att om det inte är xenon eller LED på lamporna man vill byta ut så är det enda säkra sättet att få reda på det att helt enkelt köpa och prova. 30 dagars öppet köp gör att du tryggt kan skicka tillbaka lamporna utan några frågor ställda och få dina pengar åter! Till vissa bilmodeller kan det behövas lamphållare för att lamporna ska kunna fästas ordentligt, de tillhör dock undantagen. Läs mer om våra lamphållare längst ner på sidan. 


 

Måste jag ha canbus system för att det ska fungera ?

Svar: Nej, dessa lampor fungerar både på bilar med canbus och bilar utan canbus. Har du inte canbus på din bil så är det desto bättre eftersom den då omöjligen kan larma om trasig lampa. Har du canbus lampvarningssystem, så har dessa lampor inbyggda motstånd som ska förhindra dessa varningar (som uppstår eftersom LED drar mindre ström än halogen och bilen därför tror att en lampa är sönder vid byte till LED).


 

 Är de svåra att montera? 

Svar: Nej, det är Plug & Play och väldigt simpelt!

 1. Ta ut dina gamla halogenlampor
 2. Ta av lamphållaren från LED-lampan och fäst i strålkastaren
 3. För sedan igenom LED-strålkastarlampan och vrid tills pilen på lampan "möter" pilen på lamphållaren
 4. Koppla ihop lampan med drivdonet/ballasten och göm undan drivdonet i t.ex. lykthuset bakom lampan
 5. Koppla sedan drivdonet med bilens ordinarie kontaktstycke
 6. Njut nu av dina nya LED-strålkastarlampor - installationen är färdig! 

 

Hur blir ljusbilden? 

Svar: Ljusbilden ska självklart bli som en ordinarie ljusbild men förstärkt. Ibland kan man få vrida lampan något för att finjustera ljusbilden efter montering. Lämpligt är att göra detta mot en vägg så att man tydligt ser "vad som händer" med ljusbilden när man vrider lampan tills önskad ljusbild hittas. 


 

Hur stort är drivdonet/ballasten? Får det plats i lamphuset?

Svar: Drivdonet är mindre än en xenonballast och kan därför typiskt sett placeras inuti lykthuset bakom lampan, ingen kabeldragning behövs. Längd 59 mm, bredd 39 mm och höjd 20 mm.


 

Är de godkända? 

Svar: Nej, lamporna är inte E-märkta och vi kan därför enbart rekommendera dessa till helljus och offroad-körning samt terrängfordon.  


 

Vilken sockel/lamptyp har jag på min bil? 

Svar: Det finns olika sätt att ta reda på detta:

 • Vår Lampguide kan ge svar med en viss reservation för att det inte behöver vara 100% korrekt utan bör ses enbart som en fingervisning
 • Bilens instruktionsbok brukar ofta berätta sockel för halvljus och helljus
 • Man kan också ta ut en av lamporna ur strålkastaren, ofta står det antingen typ av lampa eller ett nummer man kan Googla på för att få fram rätt sockel/lamptyp 
 • Det går självklart bra att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig hitta rätt lampa! 042 453 33 30, info@diodhuset.se eller chatfunktionen här på hemsidan

 

Kan jag skicka tillbaka lamporna om jag inte är nöjd med dom?

Svar: Absolut kan du det! Om lamporna är i nyskick och du har sparat förpackningen så går det utmärkt att göra ett återköp (retur med pengarna tillbaka) till oss. Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på samtliga av våra produkter.


 

Funkar dessa om man har projektorlins?

Svar: Ja de fungerar både i öppen reflektor och i strålkastare med projektorlins. Vi har dock LED-strålkastarlampor speciellt avsedda för projektorlins, deras dioder sitter på ett sätt som koncenterar ljuset bättre i den typen av lins samt har även lite mer ljusstyrka vilket behövs för att få samma ljusmängd ut från strålkastaren i jämförelse med en öppen reflektor. Har du projektorlins, titta på våra Xtreme DX LED-lampor.


 

Hur är det med värmen i lamphuset?

Svar: Eftersom 11G Xtreme LED drar mellan 15-35W (beroende på sockel) och en standard halogenlampa drar 55W så blir också värmeutvecklingen betydligt mindre för dessa LED-lampor. Värme är därför inget problem.


 

 Vilka LED-lampor ska man välja?

 • LED i helljuset?
  Vi rekommenderar våra 11G Xtreme enbart till helljus eller till off-road/arbetsfordon (typ skoter, traktor, fyrhjuling och dylikt). Detta på grund av att deras enorma ljusstyrka ger en alltför stark och förvrängd ljusbild i halvljus i vanliga transport-fordon. 
 • LED i Projektorlins?
  OBS: 11G Xtreme fungerar utmärkt även till projektorlins, även om vi första hand rekommenderar våra Xtreme DX till den typen av strålkastare. 
 • LED i halvljuset?
  Vill man ha LED i halvljuset eller en lite mer "lagom" stark LED-strålkastarlampa rekommenderar vi istället våra Xtreme DX
 • LED i extraljus?
  Dessa fungerar mycket bra i extraljus tack vare sin styrka och storlek och går även att köpa styckvis: 11G Xtreme Singelkit

 

Produkten har ej godkännande för användande i trafik. Därför kan vi ej rekommendera att de används till halvljus eller dimljus. 

 

11G Xtreme detaljerad information

 • Mindre i storlek än våra 9G tack vare att de är kylda med fläkt och inte enbart kylfläns
 • Rekommenderas främst till helljus eller extraljus och fungerar även till projektorlins
 • EMC-säkrade
 • 6000K färgtemperatur (xenonvit)
 • Två lampor med två ballaster
 • 2500 lumen ljusstyrka per lampa (gäller ej H15 som har 1500 lumen)
 • Canbus-säkrade (ger inga felkoder i fordonet)
 • 9-32V (bilar och lastbilar)
 • CREE XHP50 LED-chip
 • Motsvarar 75W
 • Omedelbar upptändning
 • 3 års garanti

 

11G Xtreme jämfört med 9G LED-strålkastarlampor / halogen / xenon

9G skjuter ut 2250 lumen ljusstyrka per lampa medan 11G Xtreme skjuter ut 2500 lumen per lampa . Vidare är 11G-lampan kyld med en fläkt medan 9G är passivt kyld med en kylfläns (11G Xtreme är därför också mindre och lättare att montera än 9G). Hållbarheten är därför teoretiskt sett bättre för en 9G lampa jämför med en 11G Xtreme.

Vill man ha maximal ljusstyrka i sitt helljus eller arbetsfordon (skoter, traktor, 4-hjuling) så rekommenderar vi 11G Xtreme. I fordon där LED ska sitta i halvljus anser vi 9G vara lämpligare.

 

Fördelar jämfört med halogen:

✔ Upp till dubbelt så starkt ljus
✔ Lägre strömförbrukning
✔ Längre livslängd
 

Fördelar jämfört med xenon:

✔ Snabbare upptändningstid (tänds direkt)
✔ Lägre strömförbrukning
✔ Längre livslängd
 

Att tänka på 

Motstånd (canbus lampvarning)

Lampan har en inbyggd resistor som neutraliserar varningssystemet för trasig glödlampa men kan vid få undantag ändå inte vara tillräcklig. Detta kan då kompletteras med effektmotstånd för att öka belastningen ytterliggare:

1221 - H1, H3, H4, H13, HB1, HB5
122172 - H8, H9, H11
122174 - HB3, HB4
122177 - H7

Läs mer om hur Canbus - Ljusövervakningssystem fungerar, här!

 

Lamphållare (i enstaka fall för att kunna fästa lampan)

Vissa bilmodeller är tillverkade med lampfäste och strömförsörjning i samma enhet. LED-konverteringslampor passar då inte direkt i originalsockeln p.g.a. kablar som sitter direkt i LED-lampan. Lampan går därför inte att fästa på ett bra sätt. Våra lamphållare är specialanpassade just för att kunna fästa LED-lampor även på fordon med detta problem. Gå vidare till lamphållarna

Bilden nedan visar lampfäste och strömförsörjning i samma enhet, har dina strålkastare detta så behöver du två st lamphållare!

lamphallare

 

OBS för H15-sockel:

 

11G Xtreme Finns till följande socklar:

H15 (artnr 308229)

HB1/9004 (artnr 308429)

HB5/9007 (artnr 308529)

Teknisk information
E-märkning Nej
Färg 6000K
Tillverkare Ledson
Funktioner Extraljus
Garanti 36 Månader
Längd lampa 80 mm
Effektförbrukning 10,8 W - 17,2 W (Hel/Halvljus)
Strömförbrukning 12V/24V 0,9 A - 1,43 A (Hel/Halvljus)
Upptändningstid, varm till full Omedelbar
Ljusflöde 5000 lumen / par
Upptändningstid, kall till full Omedelbar
Write Your Own Review
Du recenserar:11G Xtreme LED strålkastarlampor
Ditt betyg